Annons

Mer om resor

New York – staden som aldrig sover

New York känns lite som Staden av alla städer, hela världen ryms i den och de flesta människor skulle känna igen sig om de kom dit på grund av alla filmer och tv-serier som är inspelade där. Manhattan är den del man oftast tänker på med sina spikraka avenyer och Broadway som diagonalt rakt över. Romantik och avkoppling kanske inte är det första man tänker när man tänker på New York men jag lovar att du hittar det här med.

Är du intresserad av teater är det bäst att bo på Belvedere eller högre upp nära Central Park, då har du nära till Broadways teaterdistrikt plus en hel drös med andra sevärdheter. Det absolut lyxigaste boendet i New York hittar du på Waldorf Astoria där du kan bli bortskämd i allra högsta grad och har nära till allt på Manhattan. Lite mer prisvänliga boenden finns i Brooklyn och New Jersey och därifrån kan du enkelt ta tunnelbanan till Manhattan. Transporterar sig i staden gör man bäst med taxi eller tunnelbana, men se till att åka med en riktig ”yellow cab” när du åker taxi för din egen säkerhets skull.

Vad ni än är sugna på att äta i New York så finns det, allt från afrikanskt till europeiskt och kinamat. Om du vill äta i ett gatustånd eller på en lyxig restaurang väljer du själv. Älskar du kött är New York paradiset på jorden eftersom det fullkomligt kryllar av steakhouses överallt. Tänk på att alltid ge 15 % dricks när du äter på restaurang eftersom dricksen är en stor del av lönen för servitörerna. I New York räcker tiden aldrig till kan man känna, men se bara till att planera vad ni vill göra och se i förväg så kommer ni få ut det allra bästa av resan och slippa stressa. Något vi rekommenderar är dock en romantisk båttur runt Manhattan, du får se alla kända byggnader från vattensidan och får även en bättre geografisk överblick av staden. Häst och vagn är i Central Park är även detta något som är fantastiskt romantiskt och traditionellt att göra, mys er fram genom parken och lyssna på kuskarnas spännande historier om staden.

Weekend i Paris

Nu för tiden har det blivit mycket populärt att spendera en romantisk helg i någon av de större städerna i Europa som bröllopsresa, och Paris är definitivt en av de bästa.

Vinet och romantiken flödar ikapp i den här staden och det är inte svårt att förstå varför så många åker hit, eller varför det fortfarande kallas för kärlekens stad. Här finner du stimulans för alla dina sinnen och kan verkligen njuta av både historiska platser och moderna nattklubbar eller restauranger. I de så kallade Latinakvarteren har du gångavstånd till ställen som Notre Dame, Louvren och strandpromenaderna vid Seine. Det finns ett gytter av småbutiker, barer och mysiga små bistros. I Operaområdet ligger de stora varuhusen bara ett stenkast från hotellen med namn som Galeries Lafayette och Printemps, det finns även andra stora kedjor och kända varumärken för dig som gillar shopping. Maten i Paris är verkligen i världsklass och här finns något för alla smaker, priserna varierar stort beroende på var du äter men det är alltid en spännande kulinarisk upplevelse.

Oberoende av vilka slags nöjen du föredrar finns dem här, allt från små pittoreska jazzställen till stora kända och moderna klubbar och små mysiga barer. Det finns fantastiska sevärdheter som Eiffeltornet och Triumfbågen på toppen av Champs-Elysées. Den underbara gotiska katedralen Notre Dame är även den väl värd ett besök. Vandra längs strandpromenaderna utmed Seine och titta på de gamla boklådorna med antika böcker och vykort eller ät en romantisk middag på anrika restaurangen Les Halles. Hela staden är en enda stor sevärdhet och romantik står högst på menyn.