Annons

Mer om bröllop

Weekend i Paris

Nu för tiden har det blivit mycket populärt att spendera en romantisk helg i någon av de större städerna i Europa som bröllopsresa, och Paris är definitivt en av de bästa.

Vinet och romantiken flödar ikapp i den här staden och det är inte svårt att förstå varför så många åker hit, eller varför det fortfarande kallas för kärlekens stad. Här finner du stimulans för alla dina sinnen och kan verkligen njuta av både historiska platser och moderna nattklubbar eller restauranger. I de så kallade Latinakvarteren har du gångavstånd till ställen som Notre Dame, Louvren och strandpromenaderna vid Seine. Det finns ett gytter av småbutiker, barer och mysiga små bistros. I Operaområdet ligger de stora varuhusen bara ett stenkast från hotellen med namn som Galeries Lafayette och Printemps, det finns även andra stora kedjor och kända varumärken för dig som gillar shopping. Maten i Paris är verkligen i världsklass och här finns något för alla smaker, priserna varierar stort beroende på var du äter men det är alltid en spännande kulinarisk upplevelse.

Oberoende av vilka slags nöjen du föredrar finns dem här, allt från små pittoreska jazzställen till stora kända och moderna klubbar och små mysiga barer. Det finns fantastiska sevärdheter som Eiffeltornet och Triumfbågen på toppen av Champs-Elysées. Den underbara gotiska katedralen Notre Dame är även den väl värd ett besök. Vandra längs strandpromenaderna utmed Seine och titta på de gamla boklådorna med antika böcker och vykort eller ät en romantisk middag på anrika restaurangen Les Halles. Hela staden är en enda stor sevärdhet och romantik står högst på menyn.

Bröllopsresor till Maldiverna

Att åka på bröllopsresa till Maldiverna är något många drömmer om, det finns något magiskt över dessa öar som inte går att beskriva med ord. Ni kan gå barfota hand i hand på någon av de vita stränderna, upptäcka det rika livet under ytan med hjälp av en snorkel och cyklop eller bara ligga i en hängmatta på stranden. Eftersom att öarna ligger vid ekvatorn är det varmt året om, regnperioden brukar vara mellan maj och september men temperaturen ligger i stort sett alltid runt 28°C.

När du reser hit bör du boka en ”all inclusive” resa, detta eftersom att allt flygs till öarna och blir lite dyrare och har du bokat all inclusive behöver du aldrig oroa dig för att du tagit med dig för lite eller för mycket pengar eller om du ska ha med dig plånboken till stranden eller inte. Det är ett bra sätt att ha ordentlig koll på resans budget redan innan ni åker dit. Plus att ni verkligen kan koppla av, ägna er åt varandra, de vackra miljöerna, korallerna, solen och havet.

Samtliga hotell och anläggningar har ett stort urval av roliga aktiviteter att ägna sig åt, alla med huvudinriktning på dykning, fiske och snorkling så klart. Dykningen här är en av de bästa i världen och det finns mycket bra dykcenter med kvalificerade instruktörer. Det finns även flera spa-anläggningar där du kan passa på att verkligen bli omhändertagen från topp till tå. Middagarna avnjuts bäst i fackelsken på stranden. Det finns många på förhand skräddarsydda resepaket till Maldiverna och de håller verkligen vad de lovar! Du får avskildhet och frid i en fantastisk romantisk miljö, det finns massvis med Bungalows som har en tillhörande bit strand vilket gör att du och din partner kan känna er som de enda i världen i paradiset. Vill man ha avskild semester bör man välja de yttre öarna, vill man bli verkligt uppassad på och ha mycket lyx kan man välja en lite längre in. Dock med lite avkall på avskildheten till förmån för en helpensionerande service.